Kerstmarkten in Bremen 2021

Kerstmarkten in BremenDe kerstmarkten in Bremen zijn al jaren erg populair. De bezoekers aantallen stijgen ieder jaar en ook Nederlanders weten de leuke kerstmarkten te vinden. In 2019 bezochten meer dan 3 miljoen bezoekers de verschillende kerstmarkten in Bremen. (de kerstmarkten in 2020 zijn vanwege de pandemie geannuleerd)

De kerstmarkten liggen verspreid doch op loopafstand van elkaar door de stad. De grootste kerstmarkt ligt bij de dom van Bremen en gaat eigenlijk naadloos over in de kerstmarkt op de Marktplatz. De lieve huisjes met de typische kerstmarkt-producten staan rij aan rij.  Natuurlijk wordt ook voor een natje- en een droogje gezorgd. Dankzij de tientallen gluhweinstallen kun je vaak genoeg opwarmen.

Kerstmarkt Centrum Bremen

Rondom het prachtige Rathaus van Bremen en de Roland (het beroemde standbeeld) staat ieder jaar meer dan 160 stalletjes opgesteld met een breed assortiment aan kerst- producten en cadeaus. Natuurlijk kun je je regelmatig opwarmen aan een heerlijke glühwein of een fruitige punch.

Kerstmarkt Bremen centrum

De kerstmarkt  gaat eigenlijk naadloos over naar de markt in Bremen  op het grote marktplein bij de Neptunbrunnen is de kerstmarkt zeer geschikt voor de tieners onder ons. Diverse kermisattracties zijn hier omgetoverd tot een winter wonderland. Vooral tegen de avond is het hier een prachtig gezicht met de duizenden lampjes.

Schlachte-Zauber

De Schlachte in Bremen was vroeger de handelskade van de stad, hier werden de goederen die over water naar het vaste land werden gebracht verhandeld. Tijdens de decembermaand is deze prachtige promenade het domein van twee kerstmarkten.

Kerstmarkt Bremen Schlachte ZauberDe Maritime kerstmarkt staat zoals het doet vermoeden in het teken van de haven. De decoratie, de mensen en de prachtige stalletjes lijken zo uit een piratenfilm te komen.  Niet alleen de aankleding is mooi om te zien ook op culinair gebied wordt je verast op het eten uit de middeleeuwen. Hier dus geen standaard kerstmarkt gerechten maar piratenspiessen, knoflookbrood, en vruchtenwijn.   Even opwaren kan bij de vele vuurkorven of natuurlijk met een heerlijke gluhwein. waarbij je bij de grootste Glühwein stand kunt kiezen uit meerdere soorten.

Het andere deel van de markt bestaat uit wat meer eigentijdse producten. Een typische kerstmarkt dus. Hier vindt je ook een erg gezellige Almhut met de bijbehorende alpensfeer en natuurlijk typische gerechten uit de bergen.

Kerstmarkt Bremen middeleeuwse muziek op de Schlachte Zauber

Openingstijden kerstmarkten in Bremen

De kerstmarkten in Bremen zijn in 2021 geopend van:

22 november tot 23 december
dagelijks van 11 tot 20.30  (zaterdag tot 22.00)