Stedentrip Bremen

Bremen is één van de opkomende steden in Duitsland om te bezoeken. De stad ligt redelijk dichtbij Nederland en dankzij de goede bereikbaarheid is Bremen binnen 3,5 uur te bereiken vanuit Utrecht met eigen vervoer. Ook het openbaar vervoer zoals de trein en de lange afstandsbussen zorgen er voor dat Bremen kan rekenen op steeds meer bezoekers uit Nederland.

De stad kent een rijke historie en veel leuke en interessante bezienswaardigheden. Omdat Bremen samen met Bremerhaven een eigen deelstaat is in Duitsland wordt het ook wel een vrijstaat genoemd. Veel regels zijn een stuk soepeler dan in de rest van Duitsland. Er zijn veel meer leuke stadsfeesten en andere activiteiten te vinden in Bremen.

Op het gebied van kerstmarkten is Bremen ook een zeer interessante bestemming, de kerstmarkten zijn verspreid door het gehele centrum van de stad en hebben één ding gemeen het is er reuze gezellig. Langs de kade van de Wezer vindt jaarlijks een middeleeuwse kerstmarkt plaats. Geen elektriciteit en alle verkopers zijn verkleed als Middeleeuwse marktkooplui, De producten voornamelijk handgemaakt en de gezellige stalletjes worden verlicht met lantaarns en fakkels. De kerstmarkten in Bremen hebben een eigen pagina gekregen op deze informatieve website.

Stedentrip naar Bremen

Accommodaties in Bremen

Het aanbod hotels, appartementen en andere slaapplaatsen in Bremen is overweldigend. Het is een handelsstad en er is nogal wat grote industrie te vinden (zoals de Daimler werken, en de brouwerij van Becks bier) verder is Bremen een havenstad en rekent de stad jaarlijks op vele toeristen. De stad kent natuurlijk veel van de bekende hotels ketens zoals Ibis, Dorint hotels. Radison Blu en  Courtyard. Dit zijn voornamelijk hotels gericht op de zakenlieden die de stad bezoeken maar ook toeristen en stedentrippers zijn van harte welkom.

Een goed Budget Alternatief in Bremen is het Motel One hotel, dit ligt aan de rand van de binnenstad, is gloednieuw en beschikt over een betaalbare parkeergarage. Daarnaast kun je er voor weinig geld lekker ontbijten.

Er zijn ook diverse jeugdherbergen en hostels te vinden in en om Bremen, op de site van Trivago kun je deze eenvoudig filteren en de prijzen vergelijken tussen de diverse websites met hotels.

De beste reistijd voor Bremen

Het klimaat en het weer in Bremen is vergelijkbaar met dat van Nederland. Alleen heeft het wat meer invloeden van de zee en het weersinvloeden uit Scandinavië.  De stad leent zich het hele jaar voor een stedentrip. Alleen zijn de maanden januari, februari en maart wat aan de grauwe en misschien wat ongezellige kant. Het weer is dan saai en je kunt er zeker van zijn dat je een regenjas of een paraplu nodig hebt.

Eind november en december zijn de gezelligste maanden. De stad is dan net een groot kerstdorp en barst zowat uit haar voegen van alle dagjesmensen die de kerstmarkten willen bezoeken in de stad. Reuze gezellig dus. Dat zorgt natuurlijk ook voor drukte in de hotels en restaurants. Reserveren kan dus geen kwaad.

In de zomermaanden zitten de terrassen op het Marktplatz gezellig vol met genieters van het leven en een lekker Becks bier. De inwoners van Bremen houden wel van een biertje in de zon en genieten volop.