Hoe kom je in Bremen

Hoe kom je in Bremen vanuit Nederland? Bremen is vanuit Nederland goed bereikbaar. Met je eigen auto (of motor) is Bremen vanaf Utrecht ongeveer 3,5 uur rijden. Het grootste deel van de route gaat over de uitstekende Duitse autobahnen. Reis je liever op een andere manier dan zijn er genoeg alternatieven zoals de trein en de bus. Er is ook een optie om te vliegen naar Bremen echter is dit niet sneller dan de auto. Hoe kom je in Bremen, dat hebben wij voor je uitgezocht.

Met de auto naar Bremen

De auto is gewoon de snelste manier om in Bremen te komen, de stad is goed bereikbaar via De Duitse autobahnen. Het grootste deel van de route gaat over één van de belangrijkste routes van Duitsland. Het kan er wel druk zijn en een file kan vooral tijdens de spitstijden voorkomen. De snelste route vanuit Utrecht is de A1 volgen tot Osnabrück en dan de Duitse variant van de A1 verder te volgen richting Hamburg. Bremen wordt al ruim van te voren aangegeven op de borden boven- en naast de autosnelweg.

Route vanaf Amsterdam/Utrecht: A1 richting Duitsland/Osnabrück → A1 richting Hamburg → Knooppunt Stuhr → Bremen Zentrum

Route Leeuwarden/Groningen: A7 richting Oldenburg (wordt dan de A28) → A28 blijven volgen tot Bremen

Parkeren in Bremen

parkeren in BremenWie met de auto naar Bremen rijdt doet er verstandig aan om zijn navigatie te gebruiken. Het is namelijk meestal vrij druk in de stad en met een navigatie wordt je op tijd gewaarschuwd voor de juiste afrit. 

Parkeerplaatsen op straat zijn in Bremen slechts beperkt beschikbaar en er is een maximale parkeertijd. Het beste parkeer je de auto dan ook in één van de parkeergarages in de stad. Er zijn er tientallen en je navigatie systeem brengt je snel naar één van deze parkeergarages. Ondanks dat Bremen een grote stad is zijn de parkeertarieven redelijk normaal.

Check voor je een parkeergarage inrijdt wel even de openingstijden. Een aantal parkeergarages sluit ’s nachts en in het weekend en dan is het erg vervelend als je niet bij je auto kunt komen.

De meeste hotels hebben wel een eigen parkeergarage. Een goed alternatief voor de hotel garage is een openbare parkeergarage. Dit scheelt vaak veel geld want sommige hotels vragen in tegenstelling tot de openbare parkeergarages bizarre bedragen voor het parkeren van je auto.

Ga je met je elektrische auto naar Bremen? Goed om te weten dat je je auto dan gratis kunt opladen in de parkeergarages van Brepark welke verspreid door de hele stad liggen. een overzicht van de parkeergarages in bremen kun je vinden op de site van Brepark.

Met de trein naar Bremen

Bremen is aangesloten op het netwerk van hogesnelheidstreinen in Duitsland. De ICE rijdt meerdere keren per dag richting het noorden. Er is vanuit Utrecht en Amsterdam geen directe verbinding je moet dus één of twee keer overstappen. De reistijd is ongeveer 4 tot 4,5 uur. Het grootste voordeel van reizen met de trein is dat je geen last hebt van de files en oponthoud op de snelwegen.Daarnaast kom je lekker uitgerust aan op je bestemming. Voor de juiste reisroutes en de prijzen van de treinkaartjes kun je kijken op de website van NS-international.

Met de Bus naar Bremen

Met de bus naar BremenEen goed en zeer betaalbaar alternatief voor de trein en de auto is de bus, Flixbus is een busbedrijf uit Duitsland wat dagelijks meerdere keren vanuit Amsterdam, Utrecht, Leeuwarden en Groningen met een luxe touringcar voorzien van goede verstelbare stoelen en gratis wifi naar Bremen rijdt. De prijzen van de tickets zijn indien je vroeg boekt zeer scherp en concurrerend met de trein. De bus doet over de rit van Amsterdam naar Bremen bijna zes uur. Dat is wel een stuk langer dan met de eigen auto of de trein.